Hier bouwen wij aan een nieuwe school!

Als leerkrachten kijken erg uit naar ons nieuwe schoolgebouw. We zijn helemaal klaar om de leerlingen mee te nemen in een vernieuwende en innoverende onderwijsvorm.

Het nieuwe schoolgebouw zal voor ons en de leerlingen een drive geven en het leren stimuleren.

Basisschool Picpussen telt 320 leerlingen en kleuters. “In juni 2017 kwam het goede nieuws dat we mochten bouwen met de formule van een huursubsidie”, vertelt directeur Caroline Coenegrachts. “We willen af van het klassensysteem. Onze school moeten een open leercentrum zijn met instructieruimten, onderzoeksruimten en rustige ruimten waar kinderen mogen experimenteren en ook mediteren om tot rust te komen. We zijn ons licht gaan opsteken op verschillende plaatsen in eigen land, maar ook in Nederland en zelfs Londen. Voor het uiteindelijke ontwerp werken we samen met leerkrachten, leerlingen en ouders. Zo zullen de leerlingen een gesprek hebben met professor Jonathan Holslag, die samen met architect De Gregorio een ‘academy’ heeft opgestart.”

De nieuwbouw moet klaar zijn tegen 1 september 2019. Het wordt een gebouw met twee bouwlagen, een lift en een turnzaal met douches. De buitengevel wordt met hout bekleed. Het kostenplaatje bedraagt 5,2 miljoen euro. “De leerlingen zullen weinig last van de werken hebben. De kleuters zitten in de oude kleuterschool en de leerlingen volgen les in het gebouw aan de straatzijde. Tijdens de speeltijd worden ze in kleine groepen verdeeld”, besluit de directeur.